💻North Carolina Üniversitesi profesörü Steven Rogelberg tarafından gerçekleştirilen bu anket, 20 sektörden, 632 kişi üzerinde gerçekleştiriliyor. Ayrıca şirketlerin toplantılarını kaydetmesine yardımcı olan Otter.ai yazılımı kullanılıyor.
Bu çalışmada, çalışanlar aldıkları toplantı davetlerinin %83’ünü kabul ediyor. Ayrıca toplantı davetlerinin %31’ini reddetmek isterken, yalnızca %14’ünü reddediyor. %7’sini hiç umursamıyor.
Çalışanlar, haftada yalnızca 11,8 toplantıya (toplam ~11,9 saat) katılmanın kritik önem taşıdığını ifade ediyorlar. Bu değerler, yönetici ve müdürlerde biraz daha fazla. Hemen hemen hepsinde haftalık %30-32 oranında “gereksiz olarak görülen” toplantılar var.
Şirketler toplantı için ortalama her yıl çalışan başına $80.000 fazla yatırım yapıyor. Grafikten, gereksiz toplantılar sebebiyle şirketlerin çalışanlara ortalama yıllık $25.000 fazla “boşa giden” yatırım yaptığı da görülüyor.
Büyük şirketlerde bu değer, ortalama yıllık $100 milyon seviyelerinde. Diğer grafiklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
👉https://lnkd.in/dFeHHXkB /> 👉https://lnkd.in/du8zpMEy
Image placeholder

0 Yorum

Yorum Yazın