✍Manchester City teknik direktörü. Otoriterler tarafından dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Guardiola'nın takımları genellikle topa sahip olmayı seven ve hızlı pas yapan bir karakterde. Kendisi bir röportajında bunun sebebini, rakibini hataya sürüklemek, rakip karşısında şans yaratmak ve rakip takımı kendi oyununa odaklayabilmek şeklinde ifade ediyor.
"Rakibi hareket ettirirsiniz ve ardından sizin için en doğru kararı verirsiniz."
TrtSpor'da Cem Dizdar'ın Pep Guardiola'yı anlatırken, futbol takımının neden hızlı hareket etmesiyle ilgili sosyolojiye de değinen güzel bir yorumu oldu. Sadece futbol takımı değil toplumun kendisi de sahip olduğu hareket kabiliyeti ölçüsünde, bireylerin yetenek ve becerilerini göstermesine olanak sağlar. Çok doğru. Şirket içi ekiplerde bu hareketi, büyük verinin doğru analizi, değişim ve gelişime açık olma, inovatif düşünme, dijitalleşme, insan odaklı yaklaşım ve doğru liderlik gibi özellikler oluşturur. Günü kurtarmak için atılan tüm adımlar, bir süreliğine şirkete ivme kazandırsa da, sonrasında işleyişin yavaşlamasına ve durmasına sebep olabilir. Gerçek anlamda hareket ve hız bu değildir.
👉https://www.goal.com/tr/haber/pep-guardiola-bazen-kazanir-bazen-kaybederiz-ama-johan-cruyff-asla-oelmez/ch9c8l52u6tq1abmsh0mr3mep
Image placeholder

0 Yorum

Yorum Yazın