💻 1- Sürdürülebilirliğe Olan Bağlılık: Üreticiler, çevre bilincine sahip olabilmek ve çevreye daha duyarlı yaklaşmak için müşterilerin isteklerine yönelmektedir. Fosil bazlı enerji kaynaklarından uzaklaşma, su tüketimini azaltma, geri dönüştürülebilirler ambalajlar, son ürünler, temiz, çevre dostu deterjan ve temizlik çözümleri vs.
2- Bitkisel Bazlı Ürünler: Son 15 yılda bitkisel bazlı diyetler Amerikalılar için %300 arttı. Ayrıca bitkisel bazlı gıda alternatiflerinin küresel perakende satışları, 2020'de 29,4 milyar $'dan, 2030'a kadar 162 milyar $'a ulaşacağı düşünülüyor. Küresel protein pazarının %7,7'sini bitkisel bazlı gıda pazarının oluşturacağı öngörülüyor.
3- Artan IoT ve Otomasyon: Gıda sektörü, pandemi sürecinde iş gücü bulma problemiyle karşı karşıya kalan ve bu konuda önceliklerini değiştiren sektörlerden biridir. Bu noktada otomasyon ve robotiğin hem iş gücü sıkıntısını çözmek hem de üretim verimliğinin artırmak için önemli bir aktör olacaktır.
4- Gıda Hizmeti ve Perakende Dengesi: Müşterilerin %64'ü, pandemi sonrası yemek yeme alışkanlıklarına geri dönmeyi planlamamaktadır. Bu, tüketicilerin %61'inin haftada en az bir kez paket servis veya sipariş vermesiyle sonuçlanmıştır. Bir yıl önce bu oran %29'du.
Kısaca özetlemeye çalıştım. Devamı linkte...
👉https://lnkd.in/dYXB3Z_w
Image placeholder

0 Yorum

Yorum Yazın