📚Hayatın her alanında elde ettiğimiz bilgiler neticesinde deneyim kazanarak kendimizi hem fiziksel hem de ruhsal olarak daha iyi ifade etmenin yollarını arıyoruz. Spor da, bu yolda bizim en büyük destekçilerimizden biri durumunda. Kitap genel olarak tenis üzerinden anlatılmış olsa da, sporun bize kazandırdığı en büyük özellik, kişiyi içinde bulunduğu âna getiren, farkındalığını arttıran ve zihnini tek bir noktaya odaklanmasını sağlayan gücüdür. Bu gücü temsil eden iki savaşçı var. “Benlik 1” ve “Benlik 2”.
Benlik 1, zihinsel yanımızı, Benlik 2 bedensel ya da fiziksel yönümüzü ifade eder. Asıl oyun ikisi arasında oynanır. Bu oyunda ilk yapılması gereken, Benlik 1 olarak Benlik 2’ye güvenmemiz gerektiğidir. Daha sonraki amacımız; kaybetmeyi ve kazanmayı düşünmeden hepimizin kişisel anlamda özgürlüğüne daha çok yaklaşması ve bu çerçevede hareket etmesi. Bu noktayı dengede tutabilen kişi istikrara ulaşır. Peki bu istikrar bize ne kazandırır ?.
Herhangi bir tehlike veya problemle karşılaşıldığında yazarın tabiriyle kafayı kuma gömerek değil, hadiselerin gerçek yapısını görüp ona uygun aksiyonlar alabilme yeteneği kazandırır. Aynı zamanda kişi ânın içinde kalmayı başararak, geçmiş ve gelecek kaygınlarından uzak, kendini yargılamadan ve hüküm verme alışkanlığından uzak bir bakış açısı kazanır. “Kendini kaptırmak”, bu işin püf noktalarından biri.
Nerede, Ne amaçla, Neden, Nasıl, Ne zaman, Kimle, Bulunduğumuzun hiçbir önemi kalmadan, sadece en iyi performansını ortaya koymayı hedeflemektir. “Kazanmanın değeri ulaşılan hedefin değeri kadardır.”
Okumanızı tavsiye ederim.
Image placeholder

1 Yorum

  • Image placeholder

    Gökay Kıpık

    10-Eyl-2024

    Eline sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş

Yorum Yazın